[O1] Gdzie zamontowaliście gaśnicę?!?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ciemkaa
    Classic
    • 2010
    • 22

Jak chcesz kogoś między Radomiem a Lublinem to to jest zakład ok.10km od Radomia.

Mam od niego dwie lawety, jedna na 1 i na dwa auta i jestem bardzo zadowolony.

• MikeWRC
    Elegance
    • 2009
    • 995

Cześć,

Z każdym kolejnym dniem coraz bardziej irytuje mnie gaśnica w bagażniku, którą dostałem w salonie. Jest ona luzem, ale posiada uchwyty montażowe. Gdzie zamontowaliście swoje gaśnice, żeby w razie co szybko można było się do niej dostać, no i żeby nie przeszkadazała za bardzo ???

Moja Octavia:
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=mikewrc

Było: 116,3KM / 279,5Nm
    Jest: 143KM / 325,9NM

Komentarz

• kecaj
      RS
      • 2009
      • 1511
      • Superb II (3T4)

Ja, w przypadku mojej O1 sedan gaśnicę mam obok koła zapasowego pod trójkątem...
      W O2 mam w bagażniku po prawej stronie we wnęce.
      Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• cysterniarz
        RS
        • 2008
        • 1887
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Re: Gdzie zamontowaliście gaśnicę?!?

jak miałem HB to gaśnicę do szybkiego wyjęcia miałem umocowaną na ori. chwytaku do gaśnicy, który był przykręcony w bagażniku po lewej stronie do "ramy nadkola" nie wiem jak to nazwać - taka żebrowana konstrukcja z dziurami - pod plastikowym parapetem. Ten koszyk był przykręcony do góry nogami ale gaśnica nigdy nie spadła - trzymała się solidnie, trza było mocno szarpnąć żeby ją wyrwać.
        Miejsce nie kolidujące i nawet jak bagażnik był załadowany - dojście nadal szybkie w razie W.

Komentarz

• pablo_doctor
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2007
          • 791

ja mam dwie /tylko sie ni smiejcie ze woz strazacki jestem/ wieksza jest kolo kola zapasowego jak u kolegi kecaj a druga mniejsza zawsze pod reka - tak zeby bagaze nie przeszkadzaly w dostepie do niej.
          W tym miejscu po oby stronach sa uchwyty - wystarczy przykrecic trzymak gasnicy i juz jest po temacie.
          wg zdjecia
          Załączone pliki
          pablo_doctor

Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje

CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160

http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl

Komentarz

• MikeWRC
            Elegance
            • 2009
            • 995

kecaj, cysterniarz, pablo_doctora, dzięki chłopaki za pomoc. Zastosuje patent pablo_doctor, i zamontuje po prawej stronie. Po lewej chce pobawić się z czujnikami parkowania (element sterujący), więc gaśnica będzie mi torchę przeszkadzać. Pozdówki.

P.S. Oczywiście po małym punkciku dla każdego za pomoc !

Moja Octavia:
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=mikewrc

Było: 116,3KM / 279,5Nm
            Jest: 143KM / 325,9NM

Komentarz

• laurin
              Rider
              • 2009
              • 727

Centralka od czujek to spokojnie ci wejdzie obok światła tylnego (lub pod) schowana pod dywan.

Ja tak zamontowałem, nie widać i nie przeszkadza.

Komentarz

• mawis
                Classic
                • 2008
                • 28

można tez przyczepić w kieszonce na rzepa, przykład http://moto.allegro.pl/item735285714...ochodowej.html

Komentarz

• cysterniarz
                  RS
                  • 2008
                  • 1887
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

MikeWRC, dokładnia miałem tak samo jak pablo_doctor (tylko po lewej) bo po prawej była siatka na duperele, a czujniki też sobie dokładałem i tak jak pisze laurin, centralkę schowałem pod dywanem nadkola i przyklejona była do podłogi

Komentarz

• czyzyk64
                    Elegance
                    • 2008
                    • 866

bardzo wajny pomysł. Właśnie dzisiaj skończyłem montaz gasnicy, na podstawie waszych spostrzeżeń, pomysł z octavi I zaadaptowałem do mojej Octavi II. Tez zamocowałem ją tam jak na zdjęciu. Może nie było to takie proste i wymagało trochę pokombinowania, ale efekt jest identyczny. Dzięki i pozdrawiam.

Komentarz

• djcalibra
                      Ambiente
                      • 2025
                      • 140
                      • Octavia I (1U2)
                      • AGP 1.9 SDI 68 KM

A ja ma poprawej stronie w bagazniku mojej octavi taki koszyczek orginalny i tam trzymam bardzo praktyczne...zastanawia mnie tylko czemu kolega w swojej nie ma i musial ha gdzies pod polka przykrecic...
                      www.strzelec.wczasy.pl

Zapraszam wszystkich chetnych na ferie zimowe do pensjonatu STRZELEC" w KARPACZU... rozsadne ceny. informacje odnosnie noclegów i cen pod numerem telefonu 0757619796

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=28851

Komentarz

• Evil
                        Rider
                        • 2009
                        • 721

djcalibra, było to zależne od wersji wyposażenia.

ja również trzymam gaśnicę w tym miejscu, ale troszkę tam mam ciasno, bo i mam tam 1l oleju na dolewki, szmatkę do pomiaru oleju, jakaś woda na ptasie odchody, i coś do czyszczenia szyb. Stąd mało tam miejsca i ostatnio też kombinowałem nad przełożeniem w inne miejsce gaśnicy. W styropian przy zapasówce się nie mieści nigdzie a więc może spróbuję tak jak mają koledzy na takich uchwytach.

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

• 4kwiatek
                          Ambiente
                          • 2008
                          • 228

Zamieszczone przez Evil
                          djcalibra, było to zależne od wersji wyposażenia.

ja również trzymam gaśnicę w tym miejscu, ale troszkę tam mam ciasno, bo i mam tam 1l oleju na dolewki, szmatkę do pomiaru oleju, jakaś woda na ptasie odchody, i coś do czyszczenia szyb. Stąd mało tam miejsca i ostatnio też kombinowałem nad przełożeniem w inne miejsce gaśnicy. W styropian przy zapasówce się nie mieści nigdzie a więc może spróbuję tak jak mają koledzy na takich uchwytach.
                          Dziwne. Moja wchodzi idealnie właśnie w styropian. Dodatkowo wchodzi tam też apteczka DIN w miękkim etui i żarówki.

Pozdrawiam..
                          Kwiatek...

Komentarz

• Evil
                            Rider
                            • 2009
                            • 721

Zamieszczone przez 4kwiatek
                            Dziwne. Moja wchodzi idealnie właśnie w styropian
                            może mamy różne gaśnice

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz